Hoe het allemaal  begon

Van kleins af aan ben ik altijd in beweging geweest. Het begon met turnen en ballet vanaf mijn derde jaar. Ballet kreeg al snel de overhand. Van mijn tiende tot mijn twaalfde jaar volgde ik een vooropleiding van de dansacademie te Groningen, verbonden aan de Hogeschool in Arnhem. De vooropleiding werd op een gegeven moment opgedoekt en in plaats daarvan volgde ik dagelijks lessen op een balletschool.

In mijn achttiende levensjaar kwam ik in aanraking met fitness. Er ging een wereld voor me open. Diverse lessen en trainingen ging ik uitproberen, van krachttraining tot conditietraining, van groepslessen tot personal training. Pilates en Power Yoga ontdekte ik rond 2003, deze body & mind lessen waren mij direct op het lijf geschreven. Na fysieke inspanning volgt mentale ontspanning, dat is wat de body & mind lessen met je doen. Ik bemerkte ook innerlijke harmonie, eenheid van lichaam & geest en een evenwichtige(r) persoonlijkheid. Naast het dagelijks sporten bleef ik enthousiast mijn balletlessen bij Wanda Kuiper volgen.

Mijn liefde voor dans en beweging komt samen in de Yoga & Pilates. Doordat mijn interesse steeds groter werd voor de body & mind lessen, zocht ik voor mijzelf meer verdieping in boeken zoals onder andere: ‘Yoga’ van Jennie Bittleston, ‘Pilates’ van Sally Searle & Cathy Meeus en ‘de Ground Control methode’ van Debbie Jenner. POWERYOGA ‘meditatie door beweging’ van Baron Baptiste, ‘Ashtanga yoga oefenhandboek’ van David Swanson en later ook dvd’s zoals onder andere: ‘Slank met Yoga & Pilates’ van Suzanne Deason en ‘Pure Pilates’ van Juliana Afram.

Het duurde niet lang voordat ik werd gevraagd om les te gaan geven toentertijd bij ‘The Total Workout’ te Groningen. Na mijn eerste scholing in 2004 Power Yoga (Baron Baptiste) en Pilates (Ground Control) ben ik met veel passie begonnen met het lesgeven. Ook het geven van workshops en trainingen zowel binnen als buiten ‘The Total Workout’ waren voor mij een plezierige uitdaging. Voor meer informatie over mijn opleidingen en trainingen verwijs ik u graag naar LinkedIn.